You are here:  Home  /   Bus Tour Ακρωτηρι και Ηλιοβασιλεμα

Bus Tour Ακρωτηρι και Ηλιοβασιλεμα

Για όσους δεν ενθουσιάζονται τόσο στην ιδέα μιας κρουαζιέρας αλλά θα ήθελαν να δουν μια άλλη μαγευτική όψη της Σαντορίνης, θα προτείναμε την εκδρομή Ακρωτήρι –  Οία Ηλιοβασίλεμα με λεωφορείο.

Το λεωφορείο θα σας παραλάβει από το ξενοδοχείο σας (ή ένα μέρος πολύ κοντά σε αυτό) με κατεύθυνση την αρχαία πόλη του Ακρωτηρίου. Συνοδευόμενοι από τον ξεναγό σας θα περιηγηθείτε ανάμεσα στα αρχαία κτίσματα ανέπαφα από τον χρόνο έτσι όπως διατηρήθηκαν στην ηφαιστειακή τέφρα μέχρι το 1967 οπότε ο Δρ Σπυρίδων Μαρινάτος  ξεκίνησε την ανασκαφή της πόλης . Θαυμάστε την αρχιτεκτονική της πόλης προστατευμένη κάτω από το νέου ψηλών προδιαγραφών βιοκλιματικό στέγαστρο. Φανταστείτε τους κατοίκους της να περπατούν στους ίδιους δρόμους με εσάς πριν αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το νησί λόγω της παρατεταμένης σεισμικής δραστηριότητας  σχεδόν  3600 χρόνια πριν. Θαυμάστε τις πρωτοποριακές για την εποχή τους εγκαταστάσεις  (πχ αποχετευτικό σύστημα) ,την διακόσμηση των σπιτιών με νωπογραφίες (τοιχογραφίες) που αναπαριστούν με τον πιο ακριβή τρόπο τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής των κατοίκων. Καθώς εξέρχεσθε του χώρου θα σας υποδείξουν τον τάφο του αρχαιολόγου Σπυρίδων Μαρινάτου ο οποίος έχασε την ζωή του ξαφνικά  το 1974 ενώ διενεργούσε ανασκαφές στην πόλη .

Από το Ακρωτήρι θα κατευθυνθούμε βόρεια στην επόμενη στάση μας, μία από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες παραλίες του νησιού. Η παραλία της Περίσσας θα σας συνεπάρει με την λεπτή μαύρη άμμο και τα βαθυγάλαζα νερά της είτε επιλέξετε να κολυμπήσετε είτε απλά απολαύσετε ένα δροσιστικό ποτό ή ένα καλομαγειρεμένο γεύμα ατενίζοντάς την. Μετά την Περίσσα σειρά έχει ο παραδοσιακός οικισμός τουΜεγαλοχωρίου.Περπατήστετουςδρόμουςτουθαυμάζονταςταμεγαλοπρεπήαρχοντικάκαθώς και τα γραφικά σπιτάκια. Εξερευνήστε μικρά σοκάκια που οδηγούν σε μικρές ή και πιο μεγάλες εκκλησίες. Καθ οδών για την επόμενη στάση θα περάσουμε από τον Πύργο. Η πρώτη πρωτεύουσα της Σαντορίνης και ένα από τα λιγοστά διατηρημένα «καστέλια» του νησιού (παραδοσιακοί οικισμοί που ο ιδιαίτερος τρόπος κατασκευής τους δρούσε προστατευτικά στις επιδρομές των πειρατών ).Επόμενη στάση για φωτογραφίες το ψηλότερο σημείο του νησιού. Η μονή του Προφήτη Ηλία στο ομώνυμο βουνό. Αφήστε την μαγευτική θέα από ψηλά να σας πάρει την ανάσα.

 

Πριν το περίφημο ηλιοβασίλεμα της Οίας, θα κάνουμε μία ακόμα στάση στο οινοποιείοSanto. Γευτείτε την Σαντορίνη, τον Ήλιο και τη θάλασσα μέσα σε τρία ποτήρια κρασί. Τρία από τα πιο χαρακτηριστικά κρασιά του νησιού συνδυασμένα με την πανοραμική θέα της καλντέρας από τις ευρύχωρες βεράντες του οινοποιείου.

Τελικός προορισμός μας το χωριό της Οίας. Θα έχετε ελεύθερο χρόνο να περπατήσετε τα σοκάκια της πόλης και να θαυμάσετε ένα από τα πιο ξακουσμένα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο. Η Οία κατεξοχήν χωριό καπεταναίων καθηλώνει τον επισκέπτη με την μαγευτική θέα στην καλντέρα και τα επιβλητικά καπετανόσπιτα. Καθ οδών για το βενετσιάνικο κάστρο θαυμάστε την ιδιότυπη κατασκευή των σπιτιών . Για την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου τα σπίτια μοιάζουν σαν να κρέμονται πάνω από την καλντέρα. Περπατήστε τον μοναδικό μαρμάρινο δρόμο του νησιού και βρείτε το σημείο από που θα περιμένετε τον ήλιο να δύσει μέσα στο Αιγαίο πέλαγος συνοδευόμενος από το ζωηρό χειροκρότημα του πλήθους που παρακολουθεί.

Μετά το ηλιοβασίλεμα θα γυρίσετε στο λεωφορείο που θα σας επιστρέψει στο ξενοδοχείο σας ή στο μέρος από όπου σας παρέλαβε το πρωί.

Στο τέλος της ημέρας θα έχετε βιώσει μια αξιομνημόνευτη εκδρομή στο παρελθόν και το παρόν της Σαντορίνης.

Η είσοδος στο Ακρωτήρι ( 12,00€) δεν συμπεριλαμβάνεται.

Santorini-sunset-Firostefani-Greece-vacation-background-800x600

 

Fully booked! All bookings exhausted.

Pages . 1 . 2
UA-51000223-1